Катастрофиралият в Айтос камион е минал преглед преди 4 дни

  • 14 септември 2021 21:21

  • 31969
  • 2
Катастрофиралият в Айтос камион е минал преглед преди 4 дни
© bulphoto (архив)

ТИР прегази кола с младо семейство снощи и вече има първа версия за причините - технически проблем - отказали спирачки. При инцидента край Айтос загинаха баща и двете му деца. Ранени са още трима, сред тях и 17-годишен младеж, който е с опасност за живота.

Камионът, който превозвал зърно, навлиза в насрещното движение и се врязва в лек автомобил. От удара колата, в която е пътувало семейството, се разцепва на две.

Според първоначалния оглед на полицията катастрофата е причинена заради техническа неизправност. Отказали спирачките на ТИР-а.

Две деца и баща им загинаха при адска катастрофа в Айтос

„Както виждате е много сложна ситуацията. Назначени са вече достатъчно на брой експертизи, които ще ни дадат отговори на въпросите как е станало, каква е скоростта, имало ли е претоварване", каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас, предаде БНТ.

Управителят на фирмата, чиято собственост е катастрофиралият ТИР, няма обяснение за случилото се. И правят вътрешнофирмена проверка за инцидента. „Аз също съм в шок и в неведение. Изяснява се случаят, нищо не мога да кажа", посочи той.

"Минал е преглед преди четири дни", стана ясно от думите му. Изрядно е всичко, просто не знам причината защо се е случило това нещо. Нито съм бил в камиона, нито...", каза още управителят на фирмата, чиято собственост е катастрофиралият ТИР.

36-годишният шофьор на камиона е в болница с множество травми. Още не е ясна пробата му за алкохол и наркотици. В тежко състояние, с опасност за живота, остава 17-годишният младеж, който в момента на инцидента се разхождал край парка, където автомобилите се преобръщат.

Часове продължи акцията по извличането на ТИР-а от местопроизшествието. Това е вторият тежък инцидент със смърт, причинен от ТИР на тази улица в Айтос за последната година.

„Изключително стръмен е наклонът, Агенция "Пътна инфраструктура" предния път правиха оглед на целия път. Имаха намерението да предприемат някакви мерки, но към настоящия момент няма такива и ето отново сме свидетели на изключително тежък инцидент", коментира Васил Едрев, кмет на Община Айтос.

Според местните хора е добра идея да бъде изградено кръгово кръстовище, което да убива скоростта.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
31969 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.09.14 | 23:04

2
Всички знаем как се минава на преглед ГТП. ...само формално за да събират парите ни!

2021.09.14 | 22:46

1
Трябва драстично да се намалят тировете по пътищата. А тираджиите карат като ненормални.

Добави коментар

Водещи новини