Служител в „Инспекция по труда“ - Пазарджик е задържан за поискан подкуп

  • 11 септември 2021 16:51

  • 1362
  • 0
Служител в „Инспекция по труда“ - Пазарджик е задържан за поискан подкуп
© Pixabay

Икономически полицаи от ОДМВР - Пазарджик са задържали длъжностно лице за поискан подкуп. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Разследването по случая започнало след получен сигнал. В рамките на оперативните действия, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОДМВР - Пазарджик, било изяснено, че на 3 август инспекторът в Дирекция „Инспекция по труда“ в Пазарджик е извършил проверка на фирма в село Мало Конаре, при която била установена липса на сключен трудов договор с един от работниците.

Шофьор се опита да подкупи полицаи в Хасково

Когато на 1 септември служител на дружеството се е явил в дирекцията, за да представи документи, инспекторът му поискал сумата от 1000 лева срещу обещанието да не бъде наложена максималната глоба от 15 000 лева за констатираното трудово нарушение. Така в резултат на професионално планираните действия служителят на дирекцията бил задържан в кабинета след получаване на сумата от 500 лева от поискания подкуп.

Той е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пазарджик. Наложена му е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 10 000 лева, като тя е съобразена със здравословното му състояние.

Теодора Александрова
1362 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини