Непълнолетен афганистанец задържан в Добрич

  • 31 август 2021 16:32

  • 870
  • 2
Непълнолетен афганистанец задържан в Добрич
© Getty Images (архив)

Непълнолетен афганистанец е задържан под стража по искане на Районната прокуратура в Добрич. На влезлия без разрешение на територията на България чужденец, е повдигнато обвинение, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна.

Младежът е намерен на 27 август близо до сградата на едно от районните управления на МВР в Добрич. Той е опитвал да обясни нещо чрез жестове и думи на чужд език, като споменал и Афганистан. Според притежаван от младежа личен документ, той е от афганистанско село и е непълнолетен, посочват от Апелативната прокуратура.

При разговор с него чрез преводач е изяснено, че е преминал нерегламентирано през българо-турската граница при ГКПП-Лесово на 26 август. Прикрил се е в полуремарке, теглено от товарен автомобил с българска регистрация.

Младежът е бил отведен от неустановено лице до границата от турска страна, след което сам се качил и укрил в полуремаркето, с което стигнал до Добрич.

По случая е образувано бързо производство, а афганистанецът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. С определение на Районния съд в Добрич на обвиняемия вече е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража, информират от Апелативната прокуратура.
 

Борислава Борисова
870 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
с

2021.08.31 | 16:44

1
с правата лопата и го заривайте. като изчезнат стотина ще спрат да идват

2021.09.03 | 23:04

2
малииииииии, не така... че скоро и ний ще се разбягаме, като започнем да ядем асфалт, понеже скоро хляба няма да можем да си платим!

Добави коментар

Водещи новини