Нова опасна игра в социалните мрежи - деца лягат на пешеходните пътеки и изпробват реакциите на шофьорите

  • 26 август 2021 12:18

  • 877
  • 3
Нова опасна игра в социалните мрежи - деца лягат на пешеходните пътеки и изпробват реакциите на шофьорите
© Pixabay

Полицията предприема мерки за предотвратяване на инциденти, провокирани от изключително опасни игри в социалните мрежи, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Реакцията на служителите на Пътна полиция и Детска педагогическа стая е следствие на публикации в интернет пространството за тийнейджъри, които излизат на пътното платно и лягат върху пешеходни пътеки. Затова ръководството на Областната дирекция предприе съответни мерки в рамките на своята компетентност с цел предотвратяване на нежелани инциденти, заяви зам.-директорът на ОДМВР - Велико Търново комисар Христо Христов. 

6-годишно момиче се бори за живота си, глътнала топчета заради Tik Tok

На всички патрулиращи полицаи и районни инспектори е разпоредено да обръщат специално внимание на местата, които привличат децата за подобни екстремни преживявания и при констатирани подобни случаи да реагират незабавно, както и да уведомяват съответното полицейско управление - дежурната част и инспектор детска педагогическа стая за вземане на последващо отношение.

Само по себе си деянието е нарушение на Закона за движение по пътищата и предвижда административна санкция, обясни ст. инсп. Галин Георгиев, началник група "Пътен контрол" при РУ - Горна Оряховица, предаде БТА. Ако нарушителите не подлежат на наказателна отговорност, санкцията ще бъде налагана на техните родители. Инспекторите от детска педагогическа стая са провели разговори с директорите на учебни заведения в областта, а целта е и учениците, и техните родители да се запознаят с опасностите, които "играта" крие. 

Инфлуенсърка напръска косата си с индустриално лепило, нямала лак

ОДМВР - Велико Търново призовава родителите да говорят се децата си, да им обясняват за опасностите, които ги дебнат в интернет, както и че подобни "игри" може да имат необратими последици и да оставят травми за цял живот. Гражданите, които стават свидетели на подобни случаи, могат да подават сигнали на тел. 112, за да се реагира незабавно и да се предотвратят нещастни инциденти.

Филип Епитропов
877 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.08.26 | 14:25

3
Супер акция на децата - накараха пътна полиция да обърне внимание на пешеходните пътеки. Иначе си дремат по храстите
Слаба ракия.

2021.08.26 | 13:29

2
Нe e дoстaтъчнo дoкaзaтeлствo тoвa зa смeлoст, тpя6вa дa лягaтe нa ж.п. peлситe и дa изпpo6вaтe peaкциитe нa мaшинистa. И зaдължитeлнo видeo oт двa paкypсa в тик-тoк - eднo със сeлфи кaмepaтa и eднo oт смapтфoнa нa слeдвaщoтo пpиятeлчe oтстpaни.

2021.08.26 | 12:29

1
Все по тъпи стават вече и по пешеходните пътеки лягат не знам изобщо защо да ги гледаме раждаме и в кофата

Добави коментар

Водещи новини