Откриха над 4 тона канабис в Благоевградско

  • 19 август 2021 10:45

  • 4737
  • 0
Откриха над 4 тона канабис в Благоевградско
© МВР, архив

Повече от четири тона растения канабис са открити в Благоевградско при полицейска акция, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Близо две хиляди тревисти растения, реагиращи положително на канабис, са открити, ожънати и унищожени от полицейски служители на Второ районно управление в Благоевград.

При полицейска операция в Благоевградско: Разкриха нива с канабис

Общото тегло на растенията, намерени в хода на проведена през вчерашния ден акция, е повече от четири тона. Около три тона от откритите растения са били засадени в района на село Полето, община Симитли.

Насаждения канабис са открити и в землището на симитлийските села Ракитна и Сенокос. За случаите е уведомена Районна прокуратура - Благоевград и са образувани досъдебни производства.

Около 30 килограма полусухи растения, реагирали положително на канабис при направения полеви тест, са открили и полицаи от районното управление в Петрич в овощна градина в местност край града. Като съпричастен към извършеното престъпление е задържан 60-годишен местен жител, а по случая е образувано досъдебно производство.

Вижте и това видео от нашия архив:

Радина Лазарова
4737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини