Спецпрокуратурата в съвместна акция с Главната прокуратура в Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления в Бавария

  • 29 юли 2021 13:16

  • 1146
  • 1
Спецпрокуратурата в съвместна акция с Главната прокуратура в Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления в Бавария
© Булфото (архив)

На 27.07.2021 г. Специализираната прокуратура извърши процесуално-следствени действия на територията на гр. София в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от прокурори от Федерална Република Германия.

Действията по разследването в изпълнение на Европейската заповед бяха осъществени съвместно с прокурори от Главна прокуратура в гр. Бамберг, както и със служители на Централната служба за компютърни престъпления в Бавария. 

Спецпрокуратурата разкри, че не за първи път проверява сигнали срещу Иван Гешев

По воденото във ФРГ досъдебно производство на територията на София са претърсени 8 адреса, иззети са документи, множество електронни устройства – компютри, телефони, флашпамети и други доказателства. Задържани са 4 лица, от които двама български и двама чужди граждани, постоянно пребиваващи в страната. Проведени са разпити на множество свидетели, изискани са документи от банкови институции, извършени са огледи на доказателства, както и други действия по разследването. За задържаните лица се очаква в Софийската градска прокуратура да бъдат получени Европейски заповеди за арест, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Филип Епитропов
1146 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.30 | 05:33

1
Кво стана ве годподин сересе нали нямаше

Добави коментар

Водещи новини