Гледай на живо

Очаквайте в 17:00ч. сблъсъка между Локомотив (Мездра) и Спартак (Плевен) в Северозападната трета лига

Телефонните измамници се активизираха в Разградско

  • 28 юли 2021 10:31

  • 742
  • 1
Телефонните измамници се активизираха в Разградско
© Pixabay

Извършителите на телефонни измами отново се активизираха в Разградска област, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След като година и половина на територията на областта нямаше регистриран случай, в последните четири дни са извършени три такива измами.

Измамиха пенсионерка в Разград по класически сценарий

На 24 юли 75-годишна жена занесе до паркинг в румънския град Гюргево 15 000 лева и 30 грама златни накити. Два дни по-късно 72-годишна жена нае такси и тръгна за Русе с 3500 евро. Измамата остана недовършена по независещи от жертвата обстоятелства. Вчера 75-годишен мъж от Разград остави до бензиностанция в Гюргево 12 750 лв.

Телефонните измамници действат по нова схема. Първоначално жертвата получава обаждане на стационарен телефон от непознат, който отправя заплахи към близки роднини, че ще бъдат отвлечени и малтретирани. Това можело да се спре срещу определена сума пари. Следва обаждане от "полицай", който обяснява, че близките на човека са включени в списък за отвличане.

На жертвата се обяснява, че полицията работи по залавяне на извършителите на престъпленията и органите на реда имат достъп до информация от финансови институции. Така потърпевшият сам признава с каква сума разполага и дава мобилния си номер.

Възползвайки се от страха на хората за децата им или други близки роднини, измамниците принуждават жертвите си да пътуват до Румъния и да предадат парите, посочват от полицията в Разград.

От там за пореден път напомнят на гражданите да не се доверяват при получаване на телефонно обаждане, при което се искат пари, без значение от кого и по какъв повод. Помислете и намерете начин да се свържете с цитираните от измамника ваши роднини и близки, призовават от Областната дирекция на МВР.

Радина Лазарова
742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.28 | 11:53

1
Има ли още тъпанари, дето им се връзват?

Добави коментар

Водещи новини