Двe от жертвите край Пясъчево били в ремарке

  • 26 юли 2021 17:07

  • 2027
  • 2
Двe от жертвите край Пясъчево били в ремарке
© Булфото архив

51-годишната жена и 6-годишната ѝ внучка, който загинаха в катастрофата край Пясъчево са пътували в самоделно ремарке, прикачено към мотокултиватор, което е било ударено от кола.

В снощния инцидент загина и шофьорът на земеделската техника, а внукът му, 13-годишно момче, което също е било в ремаркето, се отърва само с леки наранявания. Близки разказаха, че с мотокултиваторът семейството често се е придвижвало като със семейна кола.

Три жертви на меле до село Пясъчево, дете е сред загиналите

За светлини ползвали телефон, запалка, имало и светещ триъгълник. Явно тази „сигнализация“ не е помогнала возилото да бъде видимо за останалите участници в движението. Колата е връхлетяла ремаркето. Предполага се, че тя се е движела с висока скорост. На място е загинал дядото, а бабата и внучката починаха по-късно в болници, където са били настанени. Лекари не са могли да им помогнат.

Момчето е оцеляло и вече си е в къщи, вероятно в шок. При удара бабата и момичето са изхвърчали на 30 м, което предполага се той е бил силен.

Шофьорът- 38-годишен мъж от Симеоновград, е задържан. Направени са му тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

Хора от селото споделят, че преди години той загубил съпругата си при катастрофа, пише Марица.

Часове след инцидента на мястото, километър-два преди селото, все още имаше следи от него - части от колата, дамска чанта, обувки. Четиримата, баба, дядо и внучета, се връщали близкият град Гълъбово, където са пазарували, тъй като в Пясъчево няма магазин. Възрастните хора се грижели за внучетата, тъй като родителите са в чужбина. Бащата работи в Германия, вече знае за инцидента и се прибира, казаха днес почернени близки.

Такъв тип превозни средства имат право да ползват всички пътища, отворени за обществено ползване, но само временно, като тракторите. Трябва да се движат плътно вдясно по посока на движението, коментира началникът на КАТ- Хасково Димо Чобанов.

В процеса на досъдебното производство ще се установи дали освен шофьорът на лекия автомобил, вина има и този на самоходната машина. Тепърва ще се изяснява с каква скорост са се движели колата и мотокултиваторът. Разследването на зверската катастрофа продължава.

Мая Йорданова
2027 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2021.07.26 | 18:19

2
P.S. Карах с 80 км/ч
.

2021.07.26 | 18:19

1
Преди години пътувах вечер по първокласен път Мездра-Ботевград. По едно време изведнъж гледам каруца с лилави, без светлини а возещите се с нея размахваха някакви мижави фенерчета от магазин за 1 лев... Добре, че нямаше някой нареща та успях да ги изпреваря в последния момент инак щеше да стане мазало! Господ да пази!

Добави коментар

Водещи новини