Митничари спипаха наркотици в камион с кроасани

  • 21 юли 2021 12:13

  • 1363
  • 0
Митничари спипаха наркотици в камион с кроасани
© Агенция Митници

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се води разследване за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК – незаконно пренасяне през границата на страната наркотични вещества и/или техни аналози.

Около 20,15 ч. на 18.07.2021 г., на Митнически пункт „Гюешево”, бил спрян за проверка товарен автомобил м. „Мерцедес“, пътуващ от България за Косово, превозващ кроасани. В кабината на превозното средство митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика – Югозападна“ открили кашони със соларни лампи, в които били укрити 4 стъклени буркана, съдържащи розово-бежови таблетки. В един от кашоните бил установен и пакет, облепен с тиксо. В полиетиленов плик имало бяло прахообразно вещество и друг пресован пакет със същото вещество.

Закопчаха дилър в квартал „Ботунец“, спипаха го в сделка с клиент

При направените полеви наркотестове веществата реагирали положително на амфетамин. Общото им тегло е 3,898 кг.

С постановление на разследващ орган в качеството на обвиняем за опит за незаконно пренасяне през границата на страната високорискови наркотични вещества е бил привлечен управлявалият товарния автомобил Д.К. (на 56 години).

Извършеното от него престъпно деяние представлява тежко умишлено престъпление. За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Днес, 20.07.2021 г., Окръжна прокуратура – Кюстендил ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1363 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини