Цветя, свещи и играчки в памет на детето, блъснато в Братаница. Очевидци: Линейката закъсня!

  • 20 юли 2021 08:06

  • 3444
  • 3
© БНТ

Жителите на Братаница и днес ще излязат на бдение в памет на малкото момиченце, което беше пометено от кола на пешеходна пътека. Те настояват да се вземат мерки, за да не се допуска такава трагедия. Свидетелите на трагичния инцидент продължават да настояват, че забавянето на линейката е една от причините за смъртта на момиченцето.

Днес на мястото на инцидента бяха поставени цветя, свещи и играчки в памет на детето. 

Мълчалив протест в село Братаница, където полицай блъсна и уби дете на пешеходна пътека

"Чуха се силни спирачки, трясък, това не е първата катастрофа, доста са се случвали. Изтичах бързо навън , за да видя какво се случва. Червен автомобил беше паркиран тук на тротоара, а Мони лежеше на пътя. Казаха ми след това, че са я ударили на пешеходната пътека, която е доста по-надолу. Мони имаше доста силен пулс, но не дишаше. Устата й посиняваше, затова започнах изкуствено дишане на момента, цветът започна да се връща в устните й, пулсът й стана доста силен за известно време. След това бях сменена от друга жена, за да взема въздух, тя продължи с изкуственото дишане", каза очевидка на инцидента.

Жената разказа, че през тази почивка е видяла поредното обаждане към Бърза помощ. Първото обаждане е в 11:38, а последното в 11:52.

"След тези 14 минути аз се върнах отново да правя това изкуствено дишане на детето, Бърза помощ не идваше. Нямах възможност да засека колко отне идването на линейката. Хората от селото казват, че повече от 30 минути са минали преди да мине линейката", каза очевидката на инцидента.

Ина, която също е свидетел на инцидента, каза, че е видяла кола, която е профучала покрай нея с над 90 км /ч.

Полицай блъсна и уби 8-годишно дете в Пазарджишко

"В суматохата се чуваше само: Кога ще дойде тази линейка. Наистина линейката дойде доста късно", коментира пред БНТ Ина.

Хората от Братаница заявиха, че трябва да се шофира по начин, по който да пазят всички деца на пътя, така сякаш това е тяхното дете.

Това не е първата катастрофа на това място. Преди няколко месеца е блъснат и починал друг човек. През 2018 г. пак дете е убито на пешеходна пътека в селото.

Радина Лазарова
3444 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Stamatis

2021.07.20 | 10:05

3
Ушко се прояви! Само той да беше, особено по малките населени места дерибействат безнаказано разни измислени милиционери-мутри!
Котарак

2021.07.20 | 09:27

2
От ЦСМП нагло излъгаха, че линейката е дошла на десетата минута. Трябва обезателно да се провери кога е постъпил сигналът и в колко часът са били на местопроизшествието. А това ченге да си получи максималното наказание. За такива милост не трябва да има!

2021.07.20 | 09:09

1
пъдарите на гейберастията да излязат на Орлов мост да протестират

Добави коментар

Водещи новини