Акция в Пещера! Белезници за 11 души

  • 16 юли 2021 13:20

  • 2555
  • 0
Акция в Пещера! Белезници за 11 души
© Булфото (архив)

Специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и спокойствие на гражданите е проведена вчера в квартал "Луковица" в град Пещера, съобщават от ОД МВР - Пазарджик.

В нея са взели участие служители от районните управления в Пещера, Пазарджик, ОДМВР - Пазарджик, сектор "Специализирани полицейски сили" и сектор "Специализирани тактически действия" при ОД МВР - Пловдив, жандармеристи от Зоналните жандармерийски управления в Пловдив и Кърджали при ГДЖСОБТ. В по-късен етап в проверките са се включили и представители на Дирекция "Безопасност на храните", Дирекция "Инспекция по труда",НАП и РЗИ.

Арести в Сливен: Тече акция срещу контролирания вот във фирми за бързи кредити

Извършени са проверки на 914 лица и 655 моторни превозни средства. Засечени са четирима водачи, управляващи автомобилите си след употреба на алкохол в границите между 1.26 и 3.05 промила. Установен е случай на използване на неистинско свидетелство за управление на МПС, два на нерегламентирано присъединяване към водопреносната мрежа. Проверяващите са заловили мъж, притежаващ метамфетамин, както и друг, съхраняващ алкохол без бандерол. По случаите са образувани 10 досъдебни производства.

Полицаите са съставили общо 52 акта и 34 фиша за установени нарушения по Закона за движение по пътищата, Кодекса за застраховането, Закона за българските лични документи. Връчени са 101 електронни фиша на водачи, извършили нарушения.

Арестуваха собственик на цех за дограма за купуване на гласове

За срок до 24 часа са задържани 11 лица.

Проверени са също 14 търговски обекта, при които са установени нарушения и компетентните институции за взели отношение.

Комплексните действия на полицейските органи ще продължат на територията и на други населени места в областта, посочват още от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2555 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини