Задържаха българка за телефонна измама в Гърция

  • 14 юли 2021 14:47

  • 1549
  • 0
 Задържаха българка за телефонна измама в Гърция
© getty images

Задържани са участници в телефонна измама, извършена на територията на Гърция.

Операцията е реализирана вчера, на 13 юли, във връзка с водено досъдебно производство за телефонни измами от България на територията на Гърция, след довършена измама същия ден за 14 000 евро спрямо 81-годишна жена от гръцкия град Янина.

В резултат на предприети действия по разследването в град Ветово са задържани по реда на Закона за МВР участници в телефонна измама. При последвали процесуално-следствени действия са намерени и иззети предмети, относими към разследваната престъпна дейност.

Шест месеца затвор за телефонен измамник

Жертвата е била въведена в заблуждение по познатата схема – обаждане от лекар за инцидент с близък, нуждаещ се от пари за операция.

Паралелно с това, след взаимодействие и координация на служители от Главна дирекция "Национална полиция" с техни колеги от Солун в град Янина е задържана българска гражданка, участвала в схемата като муле и в нея в момента на задържане е намерена инкриминираната парична сума.

Предстои привличане към наказателна отговорност и задържане за 72 часа. Работата по случая продължава.

Действията са проведени от служители на ГДНП, Областната дирекция на МВР в Русе и Плевен със съдействието на техни колеги от Солун, следователи при Окръжния следствен отдел в Окръжната прокуратура - Русе и са под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Калина Христова
1549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини