Алпинисти участват в повторния оглед на мястото, където е било открито мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново

  • 08 юли 2021 13:11

  • 3695
  • 0
Алпинисти участват в повторния оглед на мястото, където е било открито мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново
© Getty Images

Алпинисти участват в повторния оглед на мястото, където е било открито мъртво 15-годишно момиче във Велико Търново, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев.

Целта е районът да се изследва щателно и да се открият всички следи, водещи към възможната причина за причиняване на смъртта. Благоев уточни, че безжизненото тяло на момичето е било открито паднало върху скалния венец под Къщата на алпиниста в кв. "Зона В" във Велико Търново от случайни граждани вчера около 18.30 часа.

Разследващите продължават да работят по всички възможни версии за настъпването на смъртта, а досъдебното производство е образувано по чл. 115 от НК за умишлено убийство. По случая няма задържано или обвиняемо лице. При първоначалния оглед са открити наранявания по тялото, които са вследствие от падането, няма следи от друг вид рани, уточниха от прокуратурата.

Издирвана 15-годишна ученичка бе открита мъртва

Върху скалите разледващите са открили международния паспорт на момичето, разкъсан на дребни части, тепърва ще се разследва каква е причината. Очакват се резултатите и от аутопсията.

Спред наблюдаващият прокурор Радослав Косев момичето, което е от великотърновското село Ресен и е учило във великотърновско училище, е било видяно за последно в Горна Оряховица вчера около 7.30 часа сутринта. Според прокурора след това през вчерашния ден тя е била обявена за издирване.
Оперативно-издирвателните дейности и разпитите на свидетели и свързани лица продължават.

Борислава Борисова
3695 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини