Простреляха мъж в Песнопой след битка за минерална вода

  • 08 юни 2021 17:32

  • 2162
  • 2
Простреляха мъж в Песнопой след битка за минерална вода
© Pixabay

Истински екшън със стрелба и бой се е разиграл в землището на пловдивското село Песнопой преди два дни. Причина за ескалиралата ситуация станала тръба с минерална вода, на която спорещите искали да се къпят.

От Районна прокуратура-Пловдив съобщават, че наблюдават съдебното производство, което е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

На 6 срещу 7 юни 2021 г., в землището на Песнопой, група мъже и жени посетили постройка, в която се намирала тръба за ползване на минерална вода. Двама от тях влезли в помещението, за да се къпят, а други двама мъже останали да чакат навън в лек автомобил. В това време пристигнал 50-годишният бивш военен Атанас К., който също искал да ползва минералната вода. Той влязъл в спор с двамата мъже в автомобила, защото искал веднага да влезе в помещението, а техните познати се забавили, допълва Марица.

Стрелба в София, извършителят избягал бос

В разгара на скандала Атанас извадил законно притежаван боен пистолет и стрелял три пъти във въздуха със стоп патрони, след което се отдалечил. В това време двамата мъже и трети техен приятел, който излязъл от постройката, тръгнали след стрелеца. Като ги видял да се приближават, Атанас К. излязъл от автомобила си и стрелял отново със стоп патрони, като уличил единия от мъжете - 35-годишния Славчо Т. Тримата обаче не му останали длъжни - нанесли му побой, счупили и стъклата на лекия му автомобил. След това пострадалият мъж се качил в колата си и тръгнал за болница в Пловдив. С него бил и един от приятелите му. На един от булевардите в града пострадалият, който шофирал, предизвикал леко пътнотранспортно произшествие. На място пристигнали полицейски служители. Водачът бил тестван за алкохол с техническо средство, което отчело 0,5 промила, за което му бил съставен акт за административно нарушение.

По-късно за инцидента е бил подаден сигнал в полицията. Атанас К. е бил задържан за срок от 24 часа, като предстои да му бъде повдигнато обвинение. Оръжието, което е използвал, е иззето.

Мая Йорданова
2162 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Julievyppa

2021.06.09 | 16:07

2
М­­­л­­­а­­­д­­а­ ­м­­о­к­­р­­­а­­ ­­у­ч­­­е­н­и­­ч­к­­­а­ ­ч­­­у­­к­а­­ ­­­ ­­­W­­­ ­­W­­ ­­­W­­ ­­.­­­ ­B­ ­­G­­ ­1­ ­7­­­ ­­­.­ ­C­­ ­­L­ ­U­ ­B

2021.06.08 | 20:57

1
педрази

Добави коментар

Водещи новини