Мним брокер измами близнаци в София

  • 30 април 2021 10:48

  • 2347
  • 1
Мним брокер измами близнаци в София
© Кадър: Нова телевизия

Двама братя платили 1000 лева за наем и въпреки това останали на улицата. Те дали сумата, след като мним брокер им показал фалшива обява за апартамент под наем. Притиснати от обстоятелствата, че няма къде да живеят и след като им представил уж собствениците на имота, братята се доверили.

Оказва се обаче, че тази схема работи успешно все по-често. В деня, в който навършили 29, Калоян и неговият брат близнак останали на улицата. Заради измама. Струвала им всичко, с което разполагат - заплатата от последния месец от веригата хранителни магазини, където двамата работят.

Единият от арестуваните за финансови измами е брокер от "Уолстрийт"

"Давам 400 лева наем, 400 депозит и 200 лева плащам на агента", споделя Калоян Горчев пред Нова телевизия.

Целият съзнателен живот на двамата братя минава в домове за деца лишени от родителски грижи, а след това в защитени жилища от семеен тип. Допреди няколко години, когато вече трябва вече да заживеят на квартира. Последното си жилище напускат след смъртта на хазяина им и започват търсене на ново. Миналия петък, чрез обява във фейсбук, се свързват с брокер.

"В 18 часа в "Люлин" - 8 част, на метростанцията, между булевардите, където минават колите, чакайте ни там. Ние ще дойдем със собствениците, казват се Давид и Ивелина. Семейство, те двамата са възрастни", разказва Калоян.

Апартаментът на място така и не разгледали. Жената, представяща се за брокер, и двойката представяща се за собственици - обяснили, че не носят ключове. Определили втора среща - на същото място, на следващия ден. Но не открили никой.

"Още от първия момент явно тези лица са имали намерение да измамят. 07:27 Много компании използват агресия. Карат ви да взимате бързи решения, а това не е стока, нито услуга, за която трябва да се действа бързо", заяви Добромир Ганев, председател на "Национално сдружение недвижими имоти".

Калоян не се усъмнил в измата, защото хората, които му предложили апартамента били възрастни.

"Ненормално е да ви искат пари на улицата, да не ви дават документ и да ви кажат, че първо трябва да дадете парите за наема, пък после да гледате имота. Това е абсурдно! И все по-често срещана измама", обяснява председателят на "Национално сдружение недвижими имоти" Добромир Ганев.

Само през последната година, случаите били десетки, а най-често жертви на измама ставали студенти и млади семейства. Затова, от сдружението апелират да избираме според брокера, а не според обявата.

"Да си направите труд да разбрете агенцията откога работи., член ли е на "Национално сдружение недвижими имоти", част ли е от доброволния публичен регистър, какви практики има, какви служители има. Но тук и държавата трябва да се намеси в крайна сметка. След 30 години. да регламентира единствения бранш от сектора "имоти", който не е регаментиран, а именно посредническите услуги", посочва Ганев.

Междувременно, двамата братя обмислят да попадат жабла, но не знаят срещу кого. Нито пък, как да докажат, че са били измамени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2347 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Julissa

2021.04.30 | 18:56

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини