Рецидивист мами и обира възрастни хора в Бургас

13 април 2021 09:12

Рецидивист мами и обира възрастни хора в Бургас
© Нова телевизия
653 0

Рецидивист от Бургас мами възрастни хора като се представя за полицай и обира домовете им. Последният случай е от 30 март. Кражбата е станала в комплекс „Славейков”.

„44-годишният Петър Станев е носел със себе си списък и за повече убедителност е заявявал, че влиза, за да извърши оглед за кражба. Така хората са му давали безпрепятствен достъп до дома си и са му показвали спестяванията си. В момента, в който е виждал парите, той ги е взимал и бързо е напускал жилището”, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия прокурорът от Районна прокуратура-Бургас Керка Дюлгерска.

По думите ѝ измамените не са имали никакъв начин да реагират. Жертвите му са специално подбирани – възрастни и трудно подвижни хора. Крадецът е извършил и друго подобно престъпление – в началото на април. И в двата случая откраднатите суми са около 500 лева.

Три месеца затвор за подсъдим, нападнал и ограбил майка си в гр. Враца

„Има достатъчно доказателства, за да бъде подведен под отговорност”, категорична е прокурор Дюлгерска. Извършителят на кражбите е задържан, като наказанието, което го заплашва е между 10 и 15 години затвор.

Novini.bg
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини