Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора разкриха оранжерия за отглеждане на канабис

  • 25 март 2021 12:26

  • 308
  • 1
Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора разкриха оранжерия за отглеждане на канабис
© ОДМВР-Стара Загора

Спецакцията е реализирана на 22 март т.г. от служители на ОДМВР-Стара Загора, под ръководството на прокуратурата. В хода на операцията е извършено претърсване на къща в село Опан.

На адреса е открита оранжерия, обзаведена с всичко необходимо за отглеждането на засадените 160 растения, дали характерната реакция на канабис при извършения наркотест. 

На място са задържани двама мъже - на 38 и 33 години, които са привлечени от районна прокуратура - Стара Загора като обвиняеми. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Предстои назначаването на химическа експертиза, която да даде заключение за процента на съдържанието на наркотичното вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена за съхнене.

Novini.bg
308 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Saraha19

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­­­и­­­ж­­­т­­­е­­­ ­­м­о­­я­­т­­а­­­ ­­т­и­й­н­­­ ­п­у­­­т­­­к­­а­­ ­-­ ­W­W­­­W­­­.­­­B­­­G­­­1­­7­­.­­C­­­L­U­­­B­­­

Добави коментар

Водещи новини