Куриозна е една от възможните причини за мелето на жп прелез в Пловдивско

  • 09 март 2021 08:01

  • 3301
  • 3
Куриозна е една от възможните причини за мелето на жп прелез в Пловдивско
© Булфото (архив)

Сблъсък на жп релсите край Пловдив прати две жени в болница. Инцидентът стана на прелеза в село Скутаре. Двете жени в автомобила са оцелели, но са настанени с тежки наранявания в болница в Пловдив.

От лечебното заведение, в което са настанени пострадалите, съобщиха, че лекарите се борят за живота на по-възрастната жена. Тя е в интензивно отделение на апаратно дишане с тежка черепно-мозъчна травма.

Шофьорка опита да изпревари влак, сега се борят за живота ѝ

„Това, което се е случило, е неправилно преминаване на железопътния прелез. Жената е преминала при задействана звукова и светлинна сигнализация и свалени бариери. Машинистът е подавал сигнал, но въпреки всичко автомобилът е преминал”, обясни пред Нова директорът на НКЖИ - Пловдив инж. Георги Вардев.  

Той посочи, че има много подобни случаи, при които водачите бързат да преминат преди влака, при задействана сигнализация.

„Има тенденция от професионални шофьори на тежкотоварни камиони, които също не спазват подобни правила”, добави Вардев.

Тежък жп инцидент край Мездра, има пострадал

Статистика показва, че подобен инцидент не се е случвал скоро на прелеза в Скутаре. При други подобни съоръжения, стопанисвани от НКЖИ, обаче те са постоянно, разкри директорът на НКЖИ - Пловдив.

Кметът на Скутаре Стоян Добрев посочи, че от разговор с хората, били на място, е станало ясно, че инцидентът е станал заради заледени прозорци на ударения автомобил.

От БДЖ обясниха, че по разказ на машиниста, жената е карала наравно с локомотива и се е опитала да мине преди него.

„Тя не е идвала успоредно. Тя идва от северната страна и пресича прелеза. Влакът обаче идва от източната и удря колата отстрани”, поясни Добре.

Инж. Вардев посочи, че прелезът ще бъде премахнат, като на мястото ще се изгради надлез и пасарелка. Това трябва да стане до края на 2023 г. 

Вижте и това видео от нашия архив:

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3301 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Laurena19

2021.04.10 | 03:56

3
­В­­­и­­­ж­­­т­­е­­ ­м­о­­­я­­­т­а­­ ­т­и­й­н­­­ ­­п­у­­­т­­­к­­­а­ ­­-­­ ­­­W­­­W­­W­­.­­B­G­­1­­7­­.­­­C­­­L­­U­­­B­­­
Чобан ефенди

2021.03.09 | 20:52

2
Тъпа овца,овца с рогца.

2021.03.09 | 08:46

1
оФца как е взела книжка,в легнало положение с вдигнати крака ли?

Добави коментар

Водещи новини