Момче преби друго дете, приятелите им снимали с телефоните си

05 март 2021 14:24

Момче преби друго дете, приятелите им снимали с телефоните си
© Pixabay
1277 6

Отново насилие между деца. Отново заснето с телефоните на други деца, които са гледали и снимали побоя. Случаят е от Бургас. Побойникът е на 15 години, а пострадалото момче – на 13.  Причината за агресията е момиче, което не го удостоявало с внимание. Именно майката на това момиче ни сигнализира и ни изпрати кадрите, защото дъщеря ѝ е станала свидетел на побоя. Инцидентът е станал навръх 3 март на изключително оживено място.

,,Дъщеря ми се прибра видимо изплашена, разбрах от нея какво се е случило. Ситуацията не е единствена. За деня това се е повторило три пъти, заснет е само един от тях. Дъщеря ми става свидетел на това, но не ѝ дават никакво право да се намеси'', разказа Зорница Спасова.

Според жената причина за насилието е кавга между децата. Дъщерята на Зорница и момчето, нанесло побоя, се познават от няколко години. Приятелството помежду им обаче приключва и момичето започва да комуникира с друга компания. Именно това според Зорница е предизвикало агресията на момчето.

Първо седяхме в парк. Без да кажат нищо, директно започнаха да го бият. Аз седях до него, те го издърпаха. Опитах се да ги спра, но те ме хванаха и ме държаха. Виках за помощ, но хората ни гледаха и отминаваха, разказва момичето.

Младежи се скараха заради момиче в Перник и изпотрошиха кафене

Побоят бил записан с телефон от присъствали деца. Кадрите разпространи майката на момичето, което все пак успяло с виковете си да привлече възрастни хора, които да разтърват децата. Полицията е издирила участниците и пострадалите при инцидента. Бащата на агресивния младеж твърди, че синът му е бил провокиран от пострадалия. Вчера със сина му работил психолог, а родителите разговаряли с момчето за инцидента.

Едното момче му се обадило по телефона и го заплашило с побой. Едно е агресия, друго са такива детски спречквания. Разговаряхме, че такива работи не трябва да се правят, трябва да се сдържа, трябва да не е толкова сприхав, заяви бащата Данаил Христов за Нова телевизия.

От Бургаската полиция също са установили извършителя. Иззети са записи от охранителни камери, започнали са разпити на пострадалите и свидетелите. Започната е и проверка от Държавната агенция за закрила на детето.

В рамките на вчерашния ден извършихме спешно проучване, но имахме възможност да разговаряме само с пострадалото момче и неговия баща. Все още нямаме данни от полицията за извършителя. Днес е насрочена работна среща за изготвяне на план и конкретни задачи. Децата ще работят с психолог, а на момчето, извършило нападението, ще бъде назначен обществен възпитател, обясни началникът на отдел "Закрила на детето" Димитрина Чочарова.

Събраните от полицията данни ще бъдат предадени на Районната прокуратура в Бургас.

Novini.bg
1277 6

Свързани новини

Коментари (6)

Добави коментар
гурдев

2021.04.10 | 08:36

95840
Искам. Снимки. На. игри
Katerinaa16

2021.04.10 | 03:56

91523
­­В­­­и­­­ж­т­­­е­­ ­­­м­­о­я­­т­­а­­­ ­т­­­и­­­й­н­ ­­­п­у­т­­к­а­­ ­-­­­ ­­­W­W­­­W­.­B­­­G­­1­7­.­­­C­L­­U­­B­­­

2021.03.05 | 19:40

30564
Боклуци
ХХХ

2021.03.08 | 13:43

33158
БЪЛГАРСКИ БОКЛУЦИ
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.08 | 13:42

33155
Гешев до евродепутатите: Направено е всичко по делата и проверките, свързани с Борисов, престъпление няма
МУТРИ ВЪН

2021.03.05 | 21:44

30738
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И СЛЕД ТОВА СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

Добави коментар

Водещи новини