Препариран лъв откриха в складова база край Разград

05 март 2021 14:06

Препариран лъв откриха в складова база край Разград
© Pexels
1093 1

Препариран лъв е открит в Разград, съобщиха на пресконференция окръжният прокурор Тихомир Тодоров и директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Константин Костов.

По думите на Тодоров това е едно от най-големите веществени доказателства, които е приобщавал към делата. Той уточни, че препарираното животно, което е на не повече от една година е намерено вчера при претърсване в складова база в покрайнините на града. Обискът е направен по сигнал.

WWF започва кампания за опазване на мечките в България

По случая има образувано досъдебно производство за незаконно притежание на защитен вид от дивата фауна, като наказанието за това престъпление е лишаване от свобода до пет години и глоба от две хиляди до двадесет хиляди лева, уточни окръжният прокурор.

В момента се уточнява дали животното е родено в разградския зоокът или е внесено от африканска държава. Според Тихомир Тодоров една от версиите е препарираният лъв да е от едно от поколенията, раждани в зоокъта в Разград.

Засега няма привлечено към наказателна отговорност лице. Предстои разпит на собственика, като по думите на Тодоров той е твърдял, че притежава препарираното животно от повече от десет години.

Радина Лазарова
1093 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Heathera18

2021.04.10 | 03:56

91506
­­В­и­­­ж­­т­­е­­ ­­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­­и­­й­н­­ ­­­п­­­у­т­­­к­­­а­­ ­-­­ ­­W­­­W­­­W­­­.­B­­G­­1­­7­.­C­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини