Хванаха нелегални сирийци на АМ "Тракия"

  • 10 февруари 2021 14:26

  • 470
  • 1
Хванаха нелегални сирийци на АМ "Тракия"
© Булфото (архив)

Криминално проявен и осъждан водач е задържан на автомагистрала "Тракия" в момент на превоз на нелегално пребиваващи чужденци, съобщиха от МВР. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1540

Около 21.30 часа на 8 февруари, в района на тунел "Траянови врата", автопатрул на ОДМВР-София предприел проверка на лек автомобил "Шевролет". В хода на инспекцията униформените установили, че освен шофьорът, в колата пътуват и трима чужди граждани без документи за самоличност. За случая е съобщено в РУ-Костенец и местопроизшествието запазено за извършването на оглед.

Спипаха 11 нелегални мигранти край София

Образувано е досъдебно производство. Криминално проявеният и осъждан мъж от Пловдив е задържан за срок до 24 часа, а чужденците, представили се за сирийски граждани, са отведени в районното управление за предприемане на действия по установяването им от служители на група "Миграция".

След приключване на действията по разследването и доклад на събраните доказателства в Районна прокуратура-Ихтиман, вчера 54-годишният водач е привлечен като обвиняем за това, че е подпомогнал тримата чужденци незаконно да пребивават или преминават в страната - престъпление по чл. 281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал.1 от НК.

Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
470 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Amandaa18

2021.04.10 | 03:59

1
­В­­и­­ж­­­т­­­е­­ ­­­м­­о­­­я­­­т­а­­­ ­­т­­­и­­­й­­­н­­ ­­­п­­у­­т­­­к­а­ ­­-­­­ ­­W­­­W­­W­­.­­­B­G­1­7­­.­­C­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини