От прокуратурата с първи подробности за тежката верижна катастрофа на АМ "Струма"

  • 03 февруари 2021 13:26

  • 951
  • 3
От прокуратурата с първи подробности за тежката верижна катастрофа на АМ "Струма"
© Булфото

Верижната катастрофа на автомагистрала „Струма” е между 7 моторни превозни средства.

Това каза на брифинг пред журналисти Ангел Атанасов, прокурор от Районна прокуратура - Сандански, цитиран от радио Фокус.

Тежка верижна катастрофа на АМ "Струма", има ранени

Инцидентът е станал между 5 леки автомобила и два микробуса. „Причината за пътнотранспортното произшествие е гъстата мъгла и несъобразената скорост от водачите. В следствие на ПТП-то има четири пострадали лица. Три от тях са откарани в болниците в Сандански и Петрич. Образувано е досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград”, каза още прокурор Атанасов.

По думите му се извършва оглед на местопроизшествието, както и се разпитват очевидци на случилото се. Прокурор Атанасов заяви, че водачът на първия автомобил е казал, че е намалил скоростта поради гъстата мъгла, след което са последвали множество удари. „Ще бъдат назначени множество експертизи, които ще установят дали някой е карал с превишена скорост и как точно се е стигнало до инцидента”, допълни прокурорът. По отношение на четирите лица, които са пострадали, той отбеляза, че за сега няма такива, които да са в тежко състояние. Извършват им се медицински прегледи.

 

Novini.bg
951 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Heathera21

2021.04.10 | 04:00

3
­­В­и­­­ж­т­­е­­ ­м­о­­­я­­т­­­а­­­ ­­т­­и­­й­н­­ ­­­п­­­у­т­­­к­а­­ ­-­­­ ­W­­­W­W­­­.­­B­­G­­1­­­7­­­.­C­L­U­B­­
Дедо Пене

2021.02.11 | 17:18

2
Тази нощ температурата ще бъде минус 8 градуса и много катастрофи предстоят и в градовете заради самонадеяни водачи с купени книжки!!! ДАНО ДА НЯМА ЖЕРТВИ!!!
Иванов

2021.02.03 | 16:35

1
Нали тези голями табели щяха да известяват евентуално за някаква опасност НАПРЕД/катастрофа , мъгла / и да предупреждават , в случая НАМАЛЕНИЕ на скоростта на идващите автомобили ? Водачите на МПС не са идеални , АМА разните ОРГАНИЗАЦИИ като АПИ , "Магистрали","Пътища", "Инфаструктори" и др.ВСЕ НЕ СА ВИНОВНИ и ''ВИНАГИ ТЯХНОТО МАГАРЕ ДА Е МЪЖКО"/поговорка/!

Добави коментар

Водещи новини