Опит за голяма измама в Пирдоп! Двама се пробваха да изтеглят кредит с чужда лична карта

02 февруари 2021 17:34

Опит за голяма измама в Пирдоп! Двама се пробваха да изтеглят кредит с чужда лична карта
© МВР (архив)
11092 0

Под ръководството на Районна прокуратура – Пирдоп се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 210, ал. 1, вр. чл. 209, ал. 1 от НК. То е било образувано след постъпил сигнал за опит за измама от две лица, извършен в банков клон в гр. Пирдоп. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

В хода на разследването в качеството на обвиняеми са били привлечени две лица – Г.Н. (на 30 години) и Н.А. (на 32 години), действали след предварителен сговор.

Мнима банкерка събира пари срещу обещание за кредит, излъганите са десетки

В периода от 21 до 26 януари 2021 г., в банков салон на пл. „Тодор Влайков“, Г.Н. направила опит да въведе в заблуждение служители на банката. Тя представила придружаващия я Н.А. като мъжът, с когото живее на семейни начала във фактическо съжителство, като за целта подала лична карта. В действителност обаче документът за самоличност бил издаден на друго лице, а именно на Ц.Ш.

Действайки по този начин, жената искала да изтегли потребителски кредит в размер на 55 000 лева, като набави имотна облага за себе си и причини вреда на друго лице, с когото не се познавали.

Привлякоха като обвиняем виртуалния любовник на банкерката, присвоила над 1 млн. лв.

Съучастникът й Н.А., представяйки се за Ц.Ш., положил подписи на предоставените му документи за кредита. За това Г.Н. му обещала 5 000 лева, след като исканата от тях обща сума ще бъде отпусната от банката.

Разследването продължава. Понастоящем обвиняемите Г.Н. и Н.А. са с наложени мерки за неотклонение „подписка“.

Радина Лазарова
11092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини