Разбитата ОПГ за менте документи и пари направи Силвестър Сталоун българин

  • 29 януари 2021 12:53

  • 10989
  • 5
© Прокуратура на РБ

Разбитата организирана престъпна група за изработване и разпространение на неистински банкноти и документи за самоличност вписа мегазвездата Силвестър Сталоун като българин. 

На тази "находка" са се натъкнали органите на реда при претърсвания и изземвания. 

На намерен паспорт Сталоун е с българско жителство, а документът е издаден от МВР София. Паспортът е представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. 

Снимка: Прокуратура на РБ 

Ето и официалното съобщение от прокуратурата:

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за изработка и разпространение на неистински парични знаци и български лични документи в страната. Други двама са обвинени за извършени от тях вторични престъпления.

Обвинените са задържани на 28 януари 2020 г. при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура, проведена на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен, с участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол.

В хода на действията по разследването са претърсени 30 адреса. В подземен гараж на сграда в курортния комплекс „Слънчев бряг“ е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти. В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принери и др.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление.

Иззет е български задграничен паспорт със снимка и имена на известен американски актьор, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско. 

През 2018 г. в същата сграда в „Слънчев бряг“ бе открита нелегална печатница за неистински банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са сред задържаните на 28 януари за участие в същата престъпна дейност.

В хода на разследването е възможно да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица. 

Радина Лазарова
10989 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.01.29 | 15:15

3
Съдиите и сега ще ги пуснат. Нали мафията работи под тяхно ръководство. Ние ги хващаме, а те ги пускат.
Георги

2021.01.30 | 01:27

5
А кои сте "Вие", които хващате?
НЕПОДКЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.29 | 15:58

4
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

2021.01.29 | 13:37

2
Тия са стари познайници на съдебната система и след 24 часа ще бъдат освободени под "гаранция".. хаа..ха..ха. Бравооо..
зеленоoooo чоooвече:

2021.01.29 | 13:27

1
Всичко ще заработи отново до месец , а аверите ще излязат пак с условни присъди и мъмрене ))) А след месец ще им се извинят на престъпниците за безпокойството !

Добави коментар

Водещи новини