Джип се вряза в блок в София

  • 27 януари 2021 20:54

  • 1483
  • 0
Джип се вряза в блок в София
© Кадър: БНТ

Джип се заби в тераса на жилищен блок в квартал "Дружба 1", като мина през зелени площи близо до детска площадка. За щастие пострадали няма, шофьорът е употребил алкохол.

Около обяд в тази тераса на блок 8 в "Дружба 1" се забива джип. Ударът се усетил като земетресение. Децата на семейството били сами вкъщи. За щастие жертви няма, защото колата преминала през зелените площи на детската площадка край блока.

Джип и микробус на куриерска фирма катастрофираха в столицата

Шофьорът на джипа закъсал с колата си на пътя. Хора се опитали да му помогнат, но в момента, в който джипът тръгнал, ударил кола в съседство и се забил в терасата, преминавайки през желязната ограда на градинката.

"Ударът се усети като земетресение. Поизплашихме се. Беше доста неадекватен. Най-вероятно беше пиян, дали други субстанции е имало не знам, но беше пиян със сигурност", каза очевидецът Владимир Гъргоров пред БНТ.

В апартамента, в чиято тераса се врязъл джипът, по обяд били само децата. Собственичката Иваничка Петкова е извикана спешно от работа.

"Колата наполовина беше влязла в балкона. Щетите предполагам застраховката на жилището, която имаме ще покрие", каза Иваничка Петкова. "Не съм очаквала, че ще ми се случи джип в терасата".

Шофьорът не могъл да даде смислено обяснение какво точно се е случило. Отведен е в полицията. Оказало се, че 52-годишният мъж има 2,51 промила алкохол в кръвта.

Образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1483 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини