Дилър вози много марихуана в багажник, друг къта дрога при водомери

  • 25 януари 2021 13:32

  • 3084
  • 0
Дилър вози много марихуана в багажник, друг къта дрога при водомери
© МВР

Голямо количество наркотични вещества е иззето при специализирани операции на криминалисти на ОДМВР- Габрово и Хасково, съобщиха от МВР.

Специализирани полицейски операции по противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества са проведени на 22 януари т.г. на териториите на Габровска и Хасковска област.

В рамките на действията ,в района на Севлиево, е спрян за проверка л.а. „Ауди“, управляван от 36-годишен местен жител. При извършените неотложни процесуално-следствени действия в колата криминалистите от ОДМВР-Габрово открили 9 полиетиленови пакета с близо 10 кг суха листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Мъжът е задържан в полицейския арест, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а ал.3 т.1 от НК.

Същият ден, на булевард в Хасково бил засечен 17-годишен, в дрехите на когото полицаите намерили 2 сгъвки със суха зелена листна маса.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, откъдето криминалистите иззели още 11 сгъвки от същата дрога - укрити в кутии във ВиК инсталация, плик с бяло прахообразно вещество, кутия със семена и електронна везна.

Извършената експертиза  показва, че иззетите вещества са общо 130 г марихуана и  50 г амфетамин. Младежът е отведен в полицейския арест, а по случая е започнало бързо производство.

Снимки: МВР

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини