След помитането на майка и малко дете: Докога ще търпим безумията на пътя?

  • 21 януари 2021 08:29

  • 2123
  • 9
След помитането на майка и малко дете: Докога ще търпим безумията на пътя?
© Pixabay

Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи е категоричен, че трябва да се въведат по-строги санкции и по-сериозен контрол на пътя. По мнението му държавата е длъжник по отношение на превенциите. Коментатър на Тодоров е във връзка с тежкото пътно-транспортно произшествие в столичния квартал "Дружба", когато преди ден рано сутринта 76-годишен шофьор блъска майка и дете на пешеходна пътека.

Владимир Тодоров беше на мястото на инцидента и обясни, че "зебрата" е поставена до автобусната спирка, което пречи на видимостта. 

"При спирането на автобуса, пешеходците нямат видимост. Трябва да се помисли за преместването на спирката. Тази пешеходна пътека трябва да бъде надигната. Ако тази пътека беше надигната, най-вероятно нямаше да се стигне до този инцидент", коментира той.

Пред бТВ експертът обясни, че на 76 години най-вероятно шофьорът е с намалени реакции, с намалено зрение. Тодоров обърна внимание на фиктивното взимане на медицински удостоверения.

И още нещо - защо е спряла идеята да се подобри състоянието на пешеходните пътеки? Владимир Тодоров припомни, че е имало идея те да бъдат боядисани в различни и по-ярки цветове, но е имало забележки от прокуратурата.

Жена и 2-годишно дете са ранени при меле в столицата

Владимир Тодоров подчерта, че по булевардите се кара с висока скорост.

Екип на Novini.bg пък стана вчера свидетел на неразумно шофирани по новоремонтираната столична улица "Николай Коперник" в района на хотел Плиска. Хубавият тротоар надъхва шофьорите да карат бързо, но там също има няколко пешеходни пътеки и подобно поведение е изключително неразумно, имайки се предвид, че наоколо има детски градини и училища.

Novini.bg
2123 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Българ

2021.01.21 | 10:23

9
Когато помнеем и узреем като общество! Боклуците в Своге са пример какви получовеци живеем на тая територия! Трябва да си го признаем :)
Oo

2021.01.21 | 10:15

8
До когато не се стегнат правилата и не се спират амортизираните коли. Ако ще пуши като че гуми гори двигателя, без спирачки какво да очакваме освен инцидент? Ама трябвала им колата не можело да я спират от движение.. Като ще му трябва на Ганьо колата ще се научи да я поддържа. В западна държава никой няма да те пусне ако колата ти не е изправена или замърсява над допустимото
Ко...,Ко каза...?!?!

2021.01.21 | 09:20

4
,,Хубавият тротоар надъхва шофьорите да карат бързо..." ?!?!?!?!

2021.01.21 | 09:57

7
да бе тротоара е хубав. и се надъхват. кво толкова сега не разбираш?

2021.01.21 | 09:54

6
Много бързо се кара в София, вчера вечерта в красно село през пешеходната пътека премина wokswagen pasat сигурно със 120 добре че погледнах дали идва нещо, карайте бавно хора има магистрали и писти за тези скорости.
зелено чооовече

2021.01.21 | 09:35

5
Да се направи тест за адекватност за шофьори над 60 год ,на всеки 3 години нов тест, хората остаряват ,но продължават да шофират и не желаят да признаят ,че губят адекватност и реакций по пътя и в ежедневието си и трепят или осакатяват други хора,зарад и това. Както младите трябва да докажат ,че могат и са адекватни шофьори в началото ,така и възрастните ,да докажат ,че още го могат и не са заплаха за останалите участници в ПТД

2021.01.21 | 09:02

3
ДОКАТО ТЪРПИМ ИЗКУКАЛИ СТАРЦИ НА ПЪТЯ, В ПОЛИТИКАТА, В ОБРАЗОВАНИЕТО И Т.Н.
Докато простащината е на първо място

2021.01.21 | 08:54

2
Смачкани комплексирани чалгаджии искат да се изявят-хвърлят яйца по сгради умряла риба затъпели озлобени муцуни!
КАТАДЖИЙЧЕТО

2021.01.21 | 08:45

1
Арее, най накрая тия държавни люде, които изведнъж заради грипчето се изявяват като толкова загрижени за живота ни, да кажат защо не ги е грижа като загиват здрави и нормални хора по пътищата на БГ вече 30 години !!?? В случая тия лешпери от КАТ са излишни в уравнението !!!

Добави коментар

Водещи новини