Контрабандисти укриха по телата си нелегални смартфони, митничари ги погнаха

  • 19 януари 2021 11:09

  • 757
  • 0
Контрабандисти укриха по телата си нелегални смартфони, митничари ги погнаха
© Агенция Митници

Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и гранични полицаи от ГД „Гранична полиция“ откриха 165 контрабандни мобилни телефона при съвместна проверка на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция "Митници". 

Телефоните са открити по тялото и в багажа на трима пътници –двама мъже и една жена. Те пътували с лек автомобил от България към Турция. Превозното средство марка „Мерцедес“ с българска регистрация пристига на пункта на 15.01.2021 година около 18.20 часа.

Митничари заловиха голяма пратка с недекларирани мобилни телефони

Шофьорът и тримата му спътници, всички български граждани, заявили, че не пренасят вещи, стоки, благородни метали или парични средства за деклариране.

При последвалата митническа проверка в чанта, оставена на пода пред предната седалка са открити 55 смарт телефона с марката Xiaomi Redmi, собственост на жената.

При извършения личен преглед на мъжете, се установява, че двама от тях са укрили в ластични колани около кръста по 55 смарттелефона от същата марка. Откритите общо 165 мобилни телефона с пазарна стойност близо 57 000 лева са задържани.

На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
757 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини