Вандали посегнаха отново на площадката за деца с увреждания в Разград

  • 08 януари 2021 17:13

  • 359
  • 2
Вандали посегнаха отново на площадката за деца с увреждания в Разград
© Община Разград

Неизвестни отново са повредили едно от съоръженията на площадката за деца с увреждания до хотел "Централ" в Разград, съобщиха от общинската администрация.

Рампите, по които инвалидните колички се качват на въртележката, са извадени от съоръжението и захвърлени в тревната площ наблизо.

Счупени са или липсват и свързващите елементи между рампите и основната част от конструкцията. Повредата по детското съоръжение ще бъде отстранена от работници от общинското предприятие "Паркстрой" и другата седмица децата отново ще имат достъп до въртележката.

Обновени и оборудвани са сградите на четири социални центъра в Разград

Детската площадка бе реновирана през миналата година със съвместно финансиране и обединени усилия на местната власт, гражданския сектор и бизнеса. Тя се състои от седем детски съоръжения, от които две са за деца с увреждания. Това е второ посегателство върху съоръжения на площадката.

Първият път бе още преди официалното откриване и отново върху въртележката.

Ръководството на община Разград апелира гражданите да опазват общественото имущество, което е предназначено за ползване от всички жители и гости на града, и да сигнализират, когато станат свидетели на подобно посегателство.

Мая Йорданова
359 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
e

2021.01.08 | 17:21

1
забавя , но незабравя. Който и да е бил ще го стигне и него

2021.01.08 | 18:16

2
дано

Добави коментар

Водещи новини