Биячите на възрастния мъж от с. Езеро остават в ареста

  • 31 декември 2020 13:21

  • 455
  • 3
Биячите на възрастния мъж от с. Езеро остават в ареста
© bulphoto (архив)

Със сълзи в очите и обещание повече да не прави така застана пред Районния съд в Нова Загора 23-годишният Жельо Христов, който беше задържан по обвинение за въоръжен грабеж на 72-годишен жител на село Езеро. За прошка и домашен арест помоли и съучастникът му Господин Пенков. Съдът обаче прецени, че извършеното от тях е в условие на рецидив и че могат да се укрият или да извършан ново престъпление и реши да ги остави зад решетките.

Грабежът бе извършен на 29 декември около полунощ, когато Господин и Жельо, в компанията на непълнолетния 17-годишен Господин Танев, проникнали в дома на самотноживеещия фермер от новозагорското село. Извършителите, които са били с маски на лицата и въоръжени с ножове проникнали в спалнята на мъжа като се покатерили по покрива на гаража и от там нахлули през счупен прозорец на втория етаж. Домакинът бил омотан в чаршаф и пребит, за да каже къде държи спестяванията си, но се оказало че в тази нощ у дома си той има неповече от двеста лева, пише "Монитор".

След жесток побой тримата грабители отнели от 72-годишния Георги Русев 150 лв. Нападателите са се измъкнали през врата като се укрили по домовете си в ромската махала. Жертвата успяла да се обади на телефон 112 час по-късно като дошла на себе си след побоя.

Двама пребиха жестоко дядо в село Езеро за 150 лв.

Дамата били заловени в домовете си, където спели, след като похарчили плячката за алкохол.

Непълнолетният е с мярка за неотклонение „подписка“.

Междувременно синът на пребития в Езеро бай Георги благодари за спешните и експедитивни действията на главния прокурор Иван Гешев.

В Езеро живеят малко над 460 души, една трета са циганите, коментираха местните жители. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
455 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.01.02 | 07:49

3
eh prebili,nali go vidqh-nishto mu nqmashe samo malko stres dokat izskochi ot kintite za nojovete laje kat kalaidjiq
zaBalgariq

2020.12.31 | 17:37

2
Do stenata pistoleta na 4eloto i OGAN.
Хипихейтър

2020.12.31 | 13:49

1
Айде да увиснат на въжето тия скапани мангали и да видим дали следващите ще скочат така смело да бият стари хора за 200 лева.

Добави коментар

Водещи новини