Чужденци с хуманитарен статут са задържани за кражби в Харманли

30 декември 2020 10:44

Чужденци с хуманитарен статут са задържани за кражби в Харманли
© Pixabay
1476 1

Четирима младежи с признат у нас хуманитарен статут са задържани за серия кражби на търговски обекти в Харманли, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Вчера са били получени 2 сигнала от собственици на магазини в града. Те заявили, че група от четирима от около седмица периодично извършват кражби от търговските им обекти.

Младите мъже крали алкохол и хранителни продукти. От проведените издирвателни действия са били задържани четиримата на възраст 20г./Алжир/, 21г./Мароко/, 24г./Либия/ и 27г./Мароко/, с адреси в града. По случаите са били заведени досъдебни производства.

Двама пешеходци пострадаха при пътен инцидент във Велико Търново

От полицията уточниха, че предполагаемите извършители с произход от Северна Африка са бивши настанени в Регистрационно-приемателния център за мигранти в Харманли, където са преминали през процедурите по признавване на бежански и хуманитарен статут.

Novini.bg
1476 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Марта

2020.12.31 | 10:45

1
След като са придобили бежански и хуманитарен статут как са се интегрирали в обществото.Знаят ли български,имат ли някаква квалификация?Или в България се формира нова криминална прослойка.

Добави коментар

Водещи новини