Мъж се представи за болен в спешен COVID кабинет и го обра

  • 18 декември 2020 12:13

  • 1732
  • 2
Мъж се представи за болен в спешен COVID кабинет и го обра
© Булфото (архив)

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни апарати, използвани за нуждите на болнично COVID отделение и спешен COVID кабинет в пловдивско ДКЦ.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебният център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ, предаде Пловдив24. 

Служители на общинско предприятие задигнаха болнични легла от ломската болница

Бързата намеса на криминалисти е установила извършителя на деянието и мъжът вече е в ареста.

Изяснен е и механизмът, по който кражбите на мобилни апарати са извършени. Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID кабинет в ДКЦ, използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и извършвал кражба на мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

За да се добере до COVID отделение в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти. В хода на работа разследващи са установили, че влизайки в отделенията, мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи.

Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали.

Мъжът е стар познайник на полицията по линията с множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години.

На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1732 2

Коментари 2

Добави коментар
Милан

2020.12.18 | 12:32

2
Така ще е ,щом го търпят 15 пъти да прави кражби и нищо не се приема до тук ще е . Да сме доволни че не е направил убийство .
ххх

2020.12.18 | 12:29

1
тоя да бъде осъден на принудителен труд, да мие тоалетни и да изплати щетите от кражбите, и храната за времето през което мие тоалетните

Добави коментар

Водещи новини