Арест за рецидивист, нападнал и ограбил жена в София

  • 13 декември 2020 13:29

  • 733
  • 0
Арест за рецидивист, нападнал и ограбил жена в София
© getty images

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем мъж за извършен от него грабеж, в условията на опасен рецидив над възрастна жена, съобщиха от обвинението.

Досъдебното производство по случая е започнало, след като е бил подаден сигнал в 03 РУ СДВР за грабеж в района на ул. "Братя Миладинови"  и ул. "Цар Симеон". В хода на разследването е било изяснено, че около 19:15 часа на 4 декември, 61-годишната е била нападната от мъж, който със сила и отнело дамската чанта със съдържащите се в нея мобилен телефон, ваучери за пазаруване на стойност 80 лв., диоптрични очила, ключове и сумата от петнадесет лева.

Гл. комисар Иванов: Задържахме рецидивиста, обрал пенсионер в София

След проведено разследване, е установена самоличността на извършителя на деянието - 24-годишен мъж, родом от Сандански.

Обвиняемият е криминално проявен, осъждан за множество кражби, като непълнолетен. Преди година и половина е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ - ефективно по последното извършено от него престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор, той е задържан за срок до 72 часа. Софийска градска прокуратура е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, като с определение на СГС по отношение на извършителя, е била взета най - тежката мярка за неотклонение. 

Novini.bg
733 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини