МВР с подробности за рецидивиста, обрал дядо на спирка в София

  • 12 декември 2020 11:36

  • 2123
  • 3
МВР с подробности за рецидивиста, обрал дядо на спирка в София
© Пресцентър СРП

Извършителят на измами на възрастни хора, станали през последните дни в столицата, е задържан на адрес на негов роднина. Той е с осем осъдителни присъди, като последната изтърпяна присъда е отпреди три-четири месеца, каза на брифинг директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ старши комисар Георги Хаджиев.

"Обвинението му е за измама, извършена в условията на опасен рецидив, по член 211, като от три до десет години предвижда законът за лишаване от свобода за това престъпление", обясни административният ръководител на Софийската районна прокуратура /СРП/ Невена Зартова. Тя припомни, че преди три имаше случай с пострадал възрастен мъж в кв. "Гео Милев" в София, а сега има втори такъв казус, свързан с мъж на 83 години.

Обраха пенсионер, минути след като си взе пенсията

Извършителят на измамите е същият и престъплението е извършено по същата схема, като обвиняемият се е представял за служител на пощата. Той е обяснил е на пострадалия мъж, че от клона, където са му изплатили пенсията, е получил 50 лева по-малко. Извършителят на измамата е поискал тази сума, за да се увери в това, след като възрастният мъж е предал парите, обвиняемият ги е преброил и му ги е върнал, като е задържал за себе си 300 лева, каза Невена Зартова.

Тя съобщи, че на извършителя е повдигнато обвинение и за второто деяние, и той е задържан към момента. Днес ще бъде разгледано от Софийския районен съд искането на СРП за вземането на мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи Невена Зартова.

Последвайте канала на

Novini.bg
2123 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.12 | 22:17

3
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Ох

2020.12.12 | 14:49

2
Рецидивис обрал от дядо 300 лева . А за рецедивиста Румен овчаров обрал българският народ със 12милиона нито дума условна присъда
Васо Сърбеца

2020.12.12 | 14:22

1
Тоя рецидевист ли е какъв е ще ми смуче дъртия пищов

Добави коментар

Водещи новини