Прокуратурата с подробности за инцидента, при който младеж задигна ТИР и катастрофира в Бургас

10 декември 2020 17:41

Прокуратурата с подробности за инцидента, при който младеж задигна ТИР и катастрофира в Бургас
© Булфото/Архив
978 0

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Янко Й. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чуждо моторно превозно средство – товарен автомобил, влекач с прикачено към него полуремарке, с намерение да го ползва. Престъплението е осъществено на 09.12.2020 година в град Бургас. То е квалифицирано по чл. 346, ал.2, т.1, т.3, вр. ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че товарният автомобил се е намирал на паркинг, стопанисван от търговско дружество в град Бургас. Камионът е отнет, чрез използване на техническо средство – контактен ключ. Обвиняемият, който е неправоспособен водач, е подкарал превозното средство, преминавайки по множество улици в града. Янко Й. не е спял при подаден сигнал с палка от полицейски служител, което е предизвикало преследването му с полицейски автомобили. Обвиняемият е допуснал самостоятелно ПТП, след което е задържан от полицейските служители.

Младеж открадна ТИР, катастрофира с него на кръгово в Бургас

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемото лице, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Novini.bg
978 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар