Задържаха 56 040 къса контрабандни цигари на Дунав мост 2

На Дунав мост 2 при Видин-Калафат задържаха голямо количество цигари, укрити в микробус, съобщават от Агенция "Митници".

Митнически служители са задържали 56 040 къса (2 802 кутии) цигари в един и същ микробус, проверен два пъти в рамките на единадесет дни. На 26.11.2020 г., около 07.00 часа, в района на ГКПП Дунав мост 2 Видин- Калафат митнически инспектори спрели за проверка микробус, пътуващ за Германия и управляван от лице, което вече е санкционирано за превоз без необходимите документи на тютюневи изделия с български бандерол, уточняват от Агенция "Митници".

Пловдивската полиция удари контрабандисти

В превозното средство освен водача пътували още петима пътници. Микробусът е бил съпроводен до митническия терминал във Видин, където при последвалата физическа проверка е установено, че във фабричните му кухини има укрити стекове с цигари и тютюн за пушене. Митническите служители извадили 25 360 къса (1268 кутии) цигари от популярни чуждестранни марки, облепени с български бандерол. Освен тях са открити и 5 кг тютюн за пушене, разпределен в 125 пакета по 40 грама, също с валиден български бандерол.

Пътничка от микробуса заявила, че тютюневите изделия са нейни, но не разполага с необходимите документи за транспортирането на акцизната стока. Единадесет дни по-рано, на 15.11.2020 г., митнически служители откриват 30 680 къса (1534 кутии) цигари в същото превозно средство, но управлявано от друг водач. Той заявил, че тютюневите изделия са негови, но не разполага с необходимия опростен придружителен документ, съгласно изискванията на ЗАДС.

При други проверки на различни превозни средства, извършени на гранични пунктове на територията на ТД Дунавска в рамките на последния месец, митнически служители са задържали още 26 720 къса цигари, повечето от тях също облепени български акцизен бандерол.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет