Внукът, убил баба си и дядо си във вила край Шумен, остава в ареста

27 ноември 2020 16:55

Внукът, убил баба си и дядо си във вила край Шумен, остава в ареста
© Getty Images/Guliver
1672 0

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ наложи Окръжен съд – Шумен на Г. Д. Й., съобщиха от съда. Младият мъж е обвинен в убийството на своите баба и дядо, извършено във вилата им, находяща се в местността Под манастира край Шумен на 22 ноември 2020 г.

Съдът прие, че от представените доказателства може да се направи обосновано предположение Г. Й. да е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Доводите, с които съдът мотивира своето определение с високата степен на обществена опасност на деянието по чл.115 от НК. Макар и да сподели доводите на защитата за ниската обществена опасност на обвинямия до момента, изводима от липсата на съдебно минало, липсата на криминалистически регистрации, постоянния адрес, трудовата му ангажирано, ШОС постанови постоянното задържане на обвиняемия Й. с оглед и размера и тежестта на предвидените от законодателя за това престъпление наказания, както и опасността за се укрие или да извърши друго престъпление.

Разкриха брутални подробности за двойното убийство в Шумен

В случай на обжалване или протест на наложената мярка за неотклонение, делото е насрочено пред Апелативен съд – Варна за 8 декември 2020 г., от 10.00 часа.

Филип Епитропов
1672 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар