Жертва на ало измамници: Каза ми, че детето ми е в болница, а докторът иска много пари

Полицията в Бургас арестува двама телефонни измамници, действали на територията на Айтос и Карнобат. Чрез познатата схема за съдействие на полицейски служители, измамниците отмъкнали над 95 000 лева от възрастни хора.

Задържаните са 21-годишният Петър Димитров и 25-годишният Атанас Жеков. Единият е с чисто съдебно минало, а другият осъждан. По данни на полицията те са извършители на общо 7 телефонни измами на територията на Айтос и Карнобат, като в домовете им след претърсване са намерени пари и ценности на измамените възрастни хора.

Закопчаха двама мъже в Карнобат за телефонна измама

79-годишна жена от Айтос е последната жертва на измамниците. Обадили ѝ се по домашния телефон.

„Телефонът звъни: „Майко, майко" и той казва детето Ви е в болницата. Болно е. Много е зле, много пари иска докторът. За това събери пари, намери и трябва да дадеш парите", разказва измамената пред БНТ.

Възрастната жена се усъмнила и затворила телефона. След секунди обаче отново ѝ звъннали, но този път друг мъж, който се представил за полицай. Това накрало 79-годишната жена да повярва. Казали ѝ, че правят акция и трябвало да даде пари, за да хванат измамниците.

„Викам аз нямам пари. Колкото пари имаш, дори ме пита злато имаш ли. Нямам викам злато, аз казах колкото пари имах. Нямаш ли в банката в спестовна каса и аз им казах, имам. И аз казах колко имам, загубената. Ами ще изтеглиш 10 000 лева, за да можем да ги хванем", разказва тя.

Жената взела парите и в чанта ги оставила до един от контейнерите за боклук в центъра на Айтос.

Петър Иванов, инспектор в "Криминална полиция" към ОД на МВР-Бургас: „Беше получена оперативна информация за две лица, съпричастни към тези измами. Във връзка с това бяха организирани незабавни оперативни избирателни мероприятия, като лицата бяха установени и задържани непосредствено след извършване на телефонна измама".

Милена Стойчева, наблюдаващ прокурор: „Привлечени са като обвиняеми, за което се предвижда наказание от 1 до 8 години лишаване от свобода. Полицията все още издирва и извършителите на телефонните измами в Карнобат, с които се искат пари от възрастни хора за лечение на техни близки с кръвна плазма".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет