Съдът решава за мярката на майката, убила зверски двете си деца

21 ноември 2020 13:56

Съдът решава за мярката на майката, убила зверски двете си деца
© Кадър БНТ
2690 4

Днес се очаква съдът в Благоевград да реши каква да бъде мярката за неотклонение на майката на двете деца, убити в Сандански. 32-годишната жена засега е единственият заподозрян и задържан във връзка с убийството.

Десетки близки, роднини и познати днес си взеха последно сбогом с двете дечица, момче на 5 години и момиче на 3 години, които бяха открити мъртви в дома им в Сандански, предаде БНТ.

В ареста остава тяхната майка Кристина. Тя е задържана с прокурорска заповед за 72 часа, като предстои днес прокуратурата да поиска най-тежката мярка "задържане под стража". Тя ще се разглежда в Окръжен съд в Благоевград.

Майката, заклала децата си в Сандански, пред полицията: Искаха да ми ги вземат? Е, нека ми ги вземат сега!

Вчера от държавното обвинение съобщиха че от дома, където са намерени убити децата, са иззети веществени доказателства, сред които два ножа и сатър. До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и е извършен оглед на заподозряната за следи по тялото й във връзка с тежкото престъпление.

Семейството е имало проблеми и спорове. На няколко пъти Кристина и Георги са се разделяли и събирали. Бащата е завел дело за родителските права върху децата, което трябвало да се гледа вчера в съда.

Майката пък в началото на месеца е подала сигнал за домашно насилие, по който също е образувано дело в Районен съд Сандански. Двойното убийство на малките деца трети ден е най-коментираната тема в Сандански, а хората нямат обяснение за случилото се.

Снощи в Сандански се проведе и бдение в памет на убитите дечица.

Novini.bg
2690 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2020.11.21 | 16:20

4
Какво има да решава,на мегдана и кой как мине да реже по парче от нея
da

2020.11.21 | 16:20

3
дайте я тая за 2 часа да и сложим една пернаментна мярка

2020.11.21 | 15:45

1
А ще разберем ли какво е довело тази майка до това състояние?

2020.11.21 | 16:19

2
дрогата

Добави коментар

Водещи новини