Гранични полицаи задържаха каналджия и 15 чужденци до река Тимок

19 ноември 2020 17:21

Гранични полицаи задържаха каналджия и 15 чужденци до река Тимок
© Булфото (архив)
568 0

Към 21.30 часа снощи, по време на специализирана полицейска операция, служители на Граничното полицейско управление - Брегово установиха и задържаха каналджия и 15 чужди граждани на 20 метра от граничната река Тимок, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 240

Групата, състояща се само от мъже, била предвождана от жител на Видин. Деветима от чужденците са иракчани, регистрирани в Държавната агенция за бежанците. Самоличността на останалите, които заявили, че са от Сирия и Сомалия, е в процес на установяване. Работата по случая продължава.

Повдигат обвинения на двама трафиканти на мигранти в Свиленград

Вчера на ГКПП Капитан Петко войвода пристигнал за влизане в България товарен автомобил, "Мерцедес" с австрийска регистрация. Граничните полицаи извършили проверка с газанализатор, който отчел завишени стойности на въглероден двуокис в товарното помещение. Там те намерили укрити двама чужди граждани, мъже. 

Незаконните имигранти са без документи, представили се за граждани на Алжир и Мароко. При огледа на товарното помещение граничните полицаи установили, че брезентът в горната част на ремаркето е срязан и зашит. Нелегалните пътници са задържани в ГПУ - Ново село, срещу тях е образувано бързо производство за незаконно преминаване на границата.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 240
Novini.bg
568 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини