Огромно куче Алабай нахапа жестоко сина на шеф в МВР

  • 16 ноември 2020 21:11

  • 20036
  • 14
Огромно куче Алабай нахапа жестоко сина на шеф в МВР
© pixabay

Куче на полицай от София нападна и нахапа син на бивш шеф на МВР, който в същото време е разхождал хъскито си, съобщава "Телеграф".

Инцидентът е станал в събота следобед в градинката пред блок 318 в столичния кв. "Дружба". Агресивното животно - порода "Алабай", било пуснато без каишка и наморник, а в същото време наблизо се разхождали семейства с малки деца.

Куче нахапа 19-годишен младеж, оперираха го

"Възмутен съм много, защото пристигналите на място полицаи, след като позвънихме на телефон 112, отпратиха свидетел, а после най-везцеремонно ни казаха: "А вие свидетел имате ли? Я си намерете", заяви Валентин Бучински, бивш шеф на НДМВР Перник, и столичното 4 РПУ, а сега висш служител в митниците.

Синът му Розалин, който е на 22 години, е със скъсани връзки на рамото и разпрана кожа на корема от агресивното куче. 22-годишният програмист извел кучето си на разходка, но изведнъж видял, че към тях се насочва огромен алабай, тежащ близо 100 кг. Извикал собственика да го хване, но не последвала реакция. За да предпази своето животно го взел на ръце и започнал да се отдалечава. Чуждото четириного обаче се хвърлило върху него. Той паднал на земята и започнало боричкане, продължило няколко минути.

След инцидента Бучински прибрал своето куче и повикал полиция, тъй като имал наранявания, а собственикът се държан нагло и дори не се извинил за нападението. На място пристигнал екип на 8-о РПУ. "Полицаите мрънкаха, че не било работа на тях, а на общината да се занимават с кучета, нямало и какво да направят. Изведнъж видях сина ми, който опитва да пише жалба, а над него се бяха събрали собственикът на кучето, който разбрах, че е полицай, и другите двама униформени и го питаха защо пише жалбата, защо се изкарва, че е пострадал и т.н.", коментира експолицаят.

Той самият като бивш служител на МВР бил възмутен, че униформени не знаят закона и не взимат мерки, а най-скандалното според него е било, че изгонили свидетел, за да не злепоставят собственика на агресивното куче.

"Имаше млад мъж с дете на ръце, който видя всичко и дойде, за да го разпитат. Питаше защо животното е без каишка и е имало заплаха за децата, които играели наблизо. Полицаите обаче не му обърнаха никакво внимание и го отпратиха. Те дори не искаха акт да съставят на собственика", възмути се Бучински.

Допълни, че е ядосан не само от отношението на униформените, но и на подценяването на факта, че е можело дете да бъде нападнато. Ексшефът от МВР допълни, че заради поведението на униформените отново алармирал 8-о РПУ и на място бил пратен друг екип, който пием жалбата на сина му. Предстои проверка по случая.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
20036 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2020.11.20 | 10:14

14
Вмъквам се и аз, само да кажа че в статията доста неща са лъжа. Аз съм комшия и на двете страни и лично видях ситуацията. Детето си е живо и здрво и нито е разпрано нито е с там както го писаха в статията че е с скъсани връзки на рамото. Аз съм много против кучетата да се разхождат в градинките и да са бе каишки и наморник, не заставам зад никой ,но не уж пострадалия трябва да съди , а собственика на кучето трябва първо да осъди този сайт за неверна информация. Не може така да се пишат врели не кипели глупости без да се докажат нещата.Но за съжаление като не се спазват законите така ще е.

2020.11.17 | 14:25

13
Вдигнете им още заплатите.

2020.11.16 | 22:03

3
"Ядосан" ... Съди и полицаите и собственика на кучето - гарантирано печелиш делата! Само така може да се промени нещо
Ицо

2020.11.17 | 10:41

12
Нищо няма да промени. Те кучкарите са толкова нагли, че нищо не е в състояние да ги вразуми. Още повече, че властта толерира подобни индивиди, защото са потенциални избиратели, а общността им въобще не е малка. Така поне се случва в моя роден град Велико Търново. Заради така наречените потенциални избиратели, либерализираха общинските наредби за разхождане на кучета, които бяха от преди повече от 10 години. Ама те имали права, не трябвало да се дискриминират....пълни глупости. Да не говорим, че дори и по-либералните правила никой не ги спазва. А и никой не ги контролира!
зелено чооовече

2020.11.16 | 21:43

1
За куче без наморник , независимо от големината на песа , 3000 лева глоба за собственика, втори път ако се повтори 6000 лева глоба ,за да се научи Бай Ганьо ,как се прави. Ако беше се случилос мое дете трепя песа и собственика,тогава катаджийте точно ще се заинтересуват и протоколи ще пишат.
Марта

2020.11.17 | 10:30

11
Колкото се събират и глобите на джигитите по пътищата.Където има ред има работещи санкции за нарушителите,а у нас само си прехвърлят топката.Освен това собственикът на алабая им е колега.По повод на самозащитата-няма човек ,който излизайки от дома си да предвиди нападение от домашно куче за да ходи въоражен.Собственик съм на две кучета,в квартала без повод масово се пускат кучета да се разхождат.Стопаните им не откъсват очи от телефона или са достатъчно далече ,за да не могат да упражнят контрол.Напоследък често ми се случва да видя куче оставено да се разходи само а собственика си седи в къщи.Това,което се случва е анархия,от която всички сме губещи.
боковид до 2020

2020.11.17 | 05:54

7
Българинът е най-смел в интернед, ама на улицата като го припикае алабая на мутрата, мълчи и гледа надолу като будка с п.
Яко ме разсмя

2020.11.16 | 23:34

6
с катаджийте :))
ОН

2020.11.16 | 21:55

2
Така итрябва,много си прав
без име съм

2020.11.16 | 23:10

4
Обичам животните но моя живот и живота на другите хора е по-ценен от този на кучето.Нападне ли ме куче,макар че до момента не ми се е случвало,никакви скрупули нямам да му резна гърлото,а следващото ще е на собственика му.Крайно време е да се издават книжки за водачи на кучета. Всеки втори избива комплексите като си вземе огромно куче и го разхожда в противоречие на закона. "Ама то не хапе" Дете което току що прохожда и изведнъж зад ъгъла му изскочи такова животно и го блъсне без да иска,остава завинаги със страх от кучета ,а не трябва.
До боковидния 2020

2020.11.17 | 09:16

10
Ало, 2020! Само едно нещо ще ти кажа - Всеки си намира майстора. Ти също ще си го намериш!
боковид до 2020

2020.11.17 | 05:56

8
поредният интернед бабаитко, който яде през деня к.ур от шефката, вечер - от тъщата а след една ракийка и епизод от фермата излезе да бабаитничи по форумите.

2020.11.16 | 23:32

5
к

2020.11.17 | 06:27

9
Тия искат 30% увеличение, щото са напърва линия - наложи ли се да се направи някоя далавера, все те трябва да се погрижат. Нямак на кой друг да се разчита да пази контингента.... горкичките.

Добави коментар

Водещи новини