Повредиха камера на Нова телевизия в Стара Загора

  • 31 октомври 2020 14:58

  • 2803
  • 3
Повредиха камера на Нова телевизия в Стара Загора
© Getty (архив)

В Районна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.216 ал.І от Наказателния кодекс - за повреждане на чужда движима вещ – видеокамера, собственост на Нова телевизия, съобщиха от медията.

На 30.10.2020 г. около 16,30ч. е подаден сигнал на тел.112 за скандал и закана за саморазправа с екип на Нова телевизия, станал пред автокъща в гр.Стара Загора. На местопроизшествието е изпратен веднага автопатрул на 1-во РУ на МВР – Стара Загора.

При пристигането на място полицейските служители установили екип на Нова телевизия -  главен редактор на предаването „Съдебен спор“ (Жоро Игнатов), оператор и шофьор. Служителите на телевизията обяснили, че са заснемали репортаж, свързан с покупко-продажба на автомобил от автокъщата, след сигнал, подаден от недоволен клиент от сделката.

За случая е бил уведомен дежурен прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора, по чието разпореждане са започнали неотложни следствени действия.

Извършен е бил оглед на местопроизшествието, при който са иззети веществени доказателства, изискани са записите от охранителните камери в района на обекта. След това незабавно са извършени разпити на всички установени на място свидетели – очевидци на случилото се.

Младежи изпочупиха охранителна камера на моста на централния плаж в Бургас

Видеокамерата е предоставена с протокол за доброволно предаване на разследващия орган. Предстои назначаване на техническа експертиза за устновяване характера и степента на повредата на видеокамерата и оценителна/съдебно-икономическа/ експертиза за установяване на размера на причинената щета.

Последвайте канала на

2803 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ох

2020.10.31 | 17:00

2
Малко е камерата бои до болницата снимали как ще снимат в чужда собственост

2020.11.02 | 09:07

3
"пред автокъща" в чужда собственост ли е?

2020.10.31 | 15:38

1
Ако беше в Разград нямаше да стане така

Добави коментар

Водещи новини