Митнически служители откриха 100 000 къса цигари в куриерска пратка

  • 27 октомври 2020 14:19

  • 377
  • 1
Митнически служители откриха 100 000 къса цигари в куриерска пратка
© Pixabay

Митнически служители откриха 100 000 къса цигари в куриерска пратка с термопанели, съобщиха от пресцентъра на Агенция Митници. Строителните панели били "напълнени" с цигари, след като пяната в тях била издълбана.

Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване - Тракийска" в ГД МРР извършват проверка от в склад на куриерска фирма в района на Пловдив. Проверена е селектирана пратка, подготвена за изпращане към Великобритания, чието съдържание е описано като термопанели. При огледа на осемте "сандвич"-панела митническите служители установяват разлика в теглото им, както и следи от манипулация по шест от тях. След като отделят ламаринените плоскости на панелите установяват, че изолационната пяна в тях е издълбана и свободното пространство е напълнено със стекове цигари. Във всеки панел са открити по над 80 стека нелегални цигари. Общото количество на намерените тютюневи изделия е 5000 кутии /100 000 къса / с марка "KARELIA Blue" с надписи на гръцки език, без акцизен бандерол. Установено е, че изпращач и получател са български граждани.

Митничари хванаха бус с над 400 000 къса цигари на Дунав мост II, шофьорът се оправда с "бизнес партньори"

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура - Пловдив.

Последвайте канала на

Novini.bg
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бай шиле

2020.10.27 | 14:39

1
тия са за изборите на Герб те от там вземат пари да дават на мангалите да гласуват за тях

Добави коментар

Водещи новини