Митничари хванаха бус с над 400 000 къса цигари на Дунав мост II, шофьорът се оправда с "бизнес партньори"

Митнически служители задържаха 469 740  къса цигари в района на ГКПП Дунав мост II Видин-Калафат, съобщиха от Агенция "Митници". 

На 22.10.2020 г. в района на граничния пункт, на изход от страната, е спрян за проверка товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ с българска регистрация. По документи шофьорът транспортирал строителни материали (изолационни мрежи и кашони с боя) за Белгия.

При направената проверка митническите служители установяват, че в товарния отсек на микробуса се превозват и 469 740 къса (23 487 кутии) цигари от 10 различни марки, всичките с български акцизен бандерол.  От тях най-голямо количество са от популярна  чужда марка цигари – 60 000 къса (3000 кутии).

Тютюневите изделия се намират в бокс-кашони, върху които са натрупани строителни мрежи за шпакловка.

Шофьорът обяснил, че цигарите са негови, като ги превозва за бизнес партньори. Съставен му е акт за установяване на административно нарушение, тъй като тютюневи изделия надхвърлят разрешените количествата за лична употреба и за тях не са представени нужните придружаващи документи по Закона за акцизите и данъчните складове.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет