Какво стои зад агресията на ученика от Видин?

  • 14 октомври 2020 08:01

  • 3929
  • 5
Какво стои зад агресията на ученика от Видин?
© Кадър Нова телевизия

Брутална агресия във Видин. 16-годишно момче ритна в гръб възрастен мъж, а цялата случка е заснета от негови приятели. Това се е случило на централна пешеходна улица в града.

Нападението се случва около 20 часа на метри от общината и съда във Видин. Удареният мъж е на 58 години. Той е без дом и без работа.

„Не съм очаквал, че ще получа ритник в гръб. Това е една група, която се подиграва на хората”, каза пред Нова телевизия потърпевшият Васко Георгиев.

 

Закопчаха насилника, повалил и ритал дядо във Видин

 

От полицията в града съобщиха, че нападателят няма криминални прояви.

 

 

„Към момента това, което знаем, е, че той е провокиран от човека, който е жертва на неговото деяние. Той с още няколко момчета са стояли на пейка в парка. Въпросният мъж е минал, нещо ги е подгонил, наругал ги е и това го е провокирало. По никакъв начин обаче това не го оправдава”, заяви директорът на ОДМВР-Видин Петър Коцин.

Свидетел на случката става Ина Николова. Разказва, че никой от младежите не е помогнал на пострадалия след удара.

„Човекът не се е закачал и си ходеше, но те започнаха да го обиждат и да му казват, че е клошар, какво ли още не”, разказа жената.

От училището на десетокласника казаха, че досега не е проявявал агресия.

„Като всеки тийнейджър в тази възраст е по-невъздържан, може да ви отговори по-рязко, но в никакъв случай не е влизал в конфликти. Не се е случвало да се сбие. По-скоро използва реплики. Заради експресивността му може би малко по-трудно си намира приятели. Ако е попаднал в компания, явно му се е приискало да се покаже, че е велик”, смята директорът на Нова телевизия  на Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев” във Видин Евлогия Манджукова.

В училището предвиждат с момчето да работи психолог. Учениците от гимназията не разбират постъпката на своя съученик.

„Постъпката не е добра, защото първо е възрастен човек, второ е нападнат в гръб. Освен това са снимали, смеят се и се подиграват с него, а това не е добре, смята съученик на момчето.

Тийнейджърът е задържан за 24 часа. Петима са били с него по време на случката, четирима от тях са непълнолетни.

„Права не искам да търся, но да не правят така с хората, грозно е”, призова потърпевшият.

Последвайте канала на

Novini.bg
3929 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Димитрова

2020.10.14 | 10:07

5
Няма какво да работи психолог с него! По бързото съдопроизводство да бъде осъден за дребно хулиганство, да има пробация и след това нека се занимава с него психолога. Тази негова постъпка е направена с умисъл след като има и заснемане на клип. Стига сте увъртали вие от училището, че нямал такива прояви. Винаги има първи път и ако не се накаже подобаващо ще има втори, трети път и най-накрая ще израстне един нов престъпник!
Ники

2020.10.14 | 09:32

4
Ученик ли,та това е потенциален престъпник

2020.10.14 | 09:31

3
Какво стой зад агресията ли,родители който не са го възпитали,сега един хубав бой та да му дойде акъла ако го има въобще в главата,МРЪСНО КОПЕЛЕ

2020.10.14 | 08:51

2
Много правилно това заслужава това мекере.Да чука камъни, после ще дава акъл.
Правосъдието къде е?!

2020.10.14 | 08:37

1
В друга държава, този ученик щеше да бъде наказан да плати голяма сума на потърпевшия и да положи общественополезен труд няколко месеца!

Добави коментар

Водещи новини