Вътрешният министър с подробности за катастрофата край Лесово

09 октомври 2020 13:57

Вътрешният министър с подробности за катастрофата край Лесово
© Булфото
5649 1

Катастрофата край ГКПП "Лесово" между ТИР и пътнически микробус е станала на прав участък, при добра видимост, но мокра настилка. Това съобщи вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг в парламента.

Изясняват се причините за пътнотранспортното произшествие. Трима души са загинали и 16 пострадали са откарани в здравни заведения. ТИР-ът е бил спрял на изчакване, като е бил последен в колоната от няколко автомобила, каза още Терзийски. Той призова българите да бъдат внимателни на пътя при променените метеорологични условия от началото на октомври и чести валежи.

Тежка катастрофа край Лесово отне живота на трима души, има и ранени

Вътрешният министър потвърди за инцидент на столичния булевард "Рожен", при който е блъснат полицай. Служители на Второ районно управление се опитват да извършат проверка на водач на автомобил, който не се подчинява, прави опит да осуети проверката, блъска служебния автомобил и блъска и един от служителите от екипа на Второ районно. Един от полицаите е произвел изстрел, каза Терзийски и добави, че шофьорът и полицейският служител са откарани в медицинско заведение.

Екшън! Мъж блъсна полицаи в София

Относно споменаването на полицейско насилие в резолюцията на Европейския парламент за България, министърът на вътрешните работи коментира, че при обезпечаване на обществения ред по време на протестите има установени нарушения от служителите на наредбите за използване на физическа сила и помощни средства или превишаване на полицейски правомощия, но това е различно от полицейско насилие. Нямаме никаква полза от това да прикриваме нарушения, извършени по време на служебните задължения, посочи той. Работим под погледа на обществото и няма как да прикрием подобни нарушения, каза Терзийски, но уточни, че става въпрос за нарушения, а не за престъпления.

Novini.bg
5649 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мери

2020.10.09 | 15:34

1
Какви са тези тъпи новини за катастрофи всеки ден все едно е станало нещо кой знае какво. Та това е системно от 30 г. насам. Въобще никой не се впечатлява или интересува.

Добави коментар

Водещи новини