Катастрофата край Лесово: Транспортират с хеликоптер в "Пирогов" две жени в тежко състояние

  • 09 октомври 2020 12:25

  • 13290
  • 2
Катастрофата край Лесово: Транспортират с хеликоптер в "Пирогов" две жени в тежко състояние
© Булфото

Две жени в тежко състояние, пострадали при катастрофата край Лесово, ще бъдат приети в "Пирогов". Тече организация за вдигане на авиация за транспортирането на пострадалите. Това съобщи здравният министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г., който отиде в Ямболската болница, за да съдейства на тамошните медици след катастрофата. 

До час на летище Безмер ще кацне военен самолет „Спартан“. По време на полета за пациентите ще се грижи екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. В момента двете жени са хоспитализирани в реанимацията на МБАЛ Ямбол“.
5

Тежкият пътен инцидент стана днес малко преди 6 ч. сутринта.

16 души са докарани в болницата в Ямбол. Приети са 11 души - 9 жени, двама мъже. Трима от тях са настанени в хирургия, петима в ортопедия.

Тежка катастрофа край Лесово отне живота на трима души, има и ранени

Тримата за жалост са починалите. Те са мъже на 52, 59 и 72 години. Те са починали на място.

Сн. Министерство на здравеопазването

След подаването на сигнала за инцидента към мястото на произшествието тръгват общо 8 екипа на спешна медицинска помощ. Веднага са изпратени 2 екипа от ФСМП Елхово. Едновременно с тях се отзовават още 4 екипа – 3 от ЦСМП Ямбол и 1 от ФСМП Тенево. След тях тръгват 1 екип от ФСМП Болярово и 1 от филиала на ЦСМП-Хасково в Тополовград.

А Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на близките на загиналите.

Последвайте канала на

Novini.bg
13290 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Георгиев

2020.10.09 | 20:58

2
Над магистралите трябва да патрулират полицейски хеликоптери който да има и лекар с тях. Дори на личните карти, паспортите и шофьорските книжки на хората трябва да им е записана кръвната група задължително. Защото докато хеликоптера се използва като бърза помощ ще съобщи в болницата където кара пострадалите кръвната им група. Така докато карат пострадалите в болницата ще подготвят кръв за преливане от подходящата им кръвна група.
Stamatis

2020.10.09 | 12:38

1
100 км/ч и мокър път = това по-горе! Уж професионални водачи, но резултат, като при 18 годишен с мотопед!

Добави коментар

Водещи новини