Хиляди парфюми и тоалетни води са задържани на "Капитан Андреево"

  • 08 октомври 2020 12:09

  • 313
  • 0
Хиляди парфюми и тоалетни води са задържани на "Капитан Андреево"
© Pixabay

Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" задържаха близо 70 000 парфюма и тоалетни води при проверки, извършени за периода 12 септември - 6 октомври т. г. на пункта, съобщиха от Агенция "Митници". Част от ароматите са задържани поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, а друга част са били укрити в личния багаж на пътници, влизащи в страната от Турция.

От митницата посочват като най-значителен случая от 12 септември, когато "маркови" благоухания са открити в камион с турска регистрация, влязъл в страната от Турция и представил редовни документи за превозваната стока - парфюми за Румъния.
При проверката в товарното помещение митническите служители установяват, че пренасяните 56 887 парфюма и тоалетни води носят лога на 21 световноизвестни марки.

В хода на проверката са били открити и недекларирани 17 колета с 1440 спортни обувки, носещи словни и фигуративни изображения на световни брандове.

Само за първите пет дни от месец октомври при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост митническите служители са задържали 3870 парфюма и тоалетни води, открити в леки коли и автобуси, пренасяни от 15 пътници, влизащи в страната от Турция, допълват от митницата.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент на ЕС и Закона за марките и географските означения за задържаните предполагаеми имитации са били уведомени правопритежателите на марките. За укритите стоки на нарушителите са били съставени актове по Закона за митниците.

Последвайте канала на

Novini.bg
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини