Закопчаха 33-годишен, "копал" криптовалута с краден ток в Българово

07 октомври 2020 13:15

Закопчаха 33-годишен, "копал" криптовалута с краден ток в Българово
© МВР (архив)
1344 1

Трийсет и три годишен бургазлия е задържан от служители на отдела "Криминална полиция"-Бургас по образувано досъдебно производство за кражба на електрическа енергия. Това съобщиха от ОД на МВР в морския град.

Криминалисти и специалисти от EVN са извършили проверка в наето от бургазлията двуетажно помещение, разположено на улица " Девети септември" в Българово.

Присъда за участие в източване на криптовалута на стойност над 1,1 млн. лв.

В помещението са намерени и иззети 75 майнери за различни крипто валути - 45 "копача" за биткойни и 30 за друг вид криптовалута, множество видео карти, вентилатори и платки, всички захранвани с електроенергия.

Служителите от EVN констатирали неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа, вследствие на което дружеството е ощетено в значителни размери. По предварителни данни се касае за близо 70 000 лв. месечно.

Мъжът отказал съдействие на полицейските служители и направил опит за осуетяване на полицейската проверка на наетото от него помещение.

Задържан е за 24 часа. Майнерите са иззети по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаската районна прокуратура.

Радина Лазарова
1344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
popche

2020.10.07 | 15:24

1
сега да го криптират

Добави коментар

Водещи новини