Пиян шофьор препречи пътя на жена, за да ѝ каже да пусне фаровете на автомобила си

  • 07 октомври 2020 12:46

  • 689
  • 2
Пиян шофьор препречи пътя на жена, за да ѝ каже да пусне фаровете на автомобила си
©

Бързо производство е образувано срещу водач, установен да управлява под въздействие на алкохол.

На 5 октомври около 17:30 ч. екип на Второ РУ е бил изпратен на сигнал за възникнала конфликтна ситуация между водачи на автомобили в района на бул. Тутракан в Русе.

При пристигане на място униформените са установили кола с марка „Дачия“, управлявана от 47-годишна жена и друг автомобил с марка „Фолксваген“ с водач на 57 г.

В хода на разговорите се е изяснило, че водачът бил препречил с колата си пътя на жената, за да ѝ каже да си пусне фаровете, като контакт между двете превозни средства не е имало. Заради съмнение за употреба на алкохол от 57-годишният мъж е бил изпратен и екип на пътна полиция, като при извършена проба техническото средство е отчело положителен резултат от 1,66 на хиляда в издишания въздух. 

Във връзка с констатираното мъжът е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е дал кръвна проба за изследване.

Анализът на пробата е установил съдържание на алкохол от 1,67 промила. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу водача е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Последвайте канала на

Novini.bg
689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бай Миле

2020.10.07 | 13:12

1
Пиян мъж е по-адекватен от трезва жена зад волана, това е поуката деца!
!

2020.10.07 | 13:16

2
браво, бай Миле! А на оФцата съставен ли е акт за шофиране без включени фарове?

Добави коментар

Водещи новини